Weekend Knack   Email 
Pagina 1 van 2

AANBOD
Enkele jaren geleden had Maryse Smet een lingeriezaak, als hobby gaf ze daarnaast yogalessen en ontspannende massages. Toen ze beide activiteiten met meer kon combineren, koos ze voor de yoga en de massages. ĄVroeger gaf ik mensen uiterlijk een goed gevoel, nu gebeurt dat innerlijk en dat geeft me meer voldoening", vertelt ze. La Virtý - de deugd - heet haar salon voor dames en heren, waar ze yoga geeft, voetreflexologie, shiatsu, manuele lymfedrainage, cranio-sacrale therapie, ayurvedische en antistressmassage- Ik kreeg de laatste, waarbij ze de meest ontspannende technieken combineert uit allerlei disciplines.

ONZE BEVINDINGEN
Wanneer ik binnenkom, waait de doordringende geur van essentiŽle oliŽn me tegemoet. Maryse Smet staat me bij de trap op te wachten en gaat me voor naar de tweede verdieping van haar huis, waar ze haar massageruimte heeft ingericht : een kraaknette kamer met een sfeerlampje en een klaterend watervalletje- ĄDat werkt ontspannend", volgens Maryse. Bij mij werkt het alleen maar op mijn blaas, dus zet ze het af. Ze trekt de gordijnen dicht, steekt een kaars aan en zet ijle relaxatiemuziek op
Ik kleed me uit en ga poedelnaakt op mijn buik op het behandelingsbed liggen. Maryse dekt rne toe met handdoeken en een wollen deken. Om de ayurvedische oliŽn beter te doen opnemen, bereidt ze mijn huid voor met lichte knijpgebaren. Mijn rug wordt grondig bewerkt met wrijf-, knijp- en spiraalbewegingen, de armen volgen. En ook mijn handen en vingers ontsnappen niet aan een dosis shiatsu : Maryse bewerkt verschillende drukpunten, waarbij het plekje onder mijn duim erg gevoelig blijkt. ĄDat zijn je darmen", zegt ze, Ąprecies een zwakke plek ?" Inderdaad. Ik draai me om en nu is het de beurt aan mijn voorkant. Buik, borsten en schouders worden gemasseerd, boven- en onderbenen worden meegenomen om bij de voeten te eindigen.